Nyd bilerne fra vores BMW 3-serie

Med BMW 3-serien får du sportslige, pålidelige og sejrssikre køretøjer. Her kan du se, hvorfor det er BMWs mest solgte model gennem tiderne og finde ud af, hvilken model fra BMW 3-serien, der er den rette for dig – uanset om du er på jagt efter en ny eller brugt BMW 3-serie.

BMW 3-serien - sportslighed i mellemklassen

Siden den allerførste model fra BMW 3-serien ramte markedet i 1975 har serien været uhyre populær. Gennem årtierne har BMW 3-serien udviklet sig i takt med tidens trends fra de meget kantede former i 1970erne, 80erne og 90erne til de mere runde former og stilrene designs, der kendetegner bilerne i dag.

BMW 3-serien er nærmest synonym med sportslighed. Du får en førsteklasses bil fra BMW, som både indeni og udenpå oser af kvalitet og rendyrket køreglæde. Med BMW 3-serien får du en kraftig motor og hurtig acceleration, men samtidig også høj sikkerhed og masser af funktionalitet.

Gennem årene har BMWs 3-serie vundet et væld af priser for modellernes alsidighed og sportslige karakter. Desuden var BMW 3-serien den første BMW Art Car, hvor BMWs biler er blevet udsmykket af verdenskendte kunstnere som f.eks. Alexander Calder, Roy Lichtenstein og Andy Warhol. Nedenfor kan du tage med på rejse gennem alle 7 generationer af BMW 3-serien.

1. Generation (1975-1983)

Modeller: BMW E21

Modeller: BMW E21

Første generation af BMW 3-serien blev starten på en ny epoke. Bilen blev hurtigt populær pga. sit sportslige udseende, som designeren Paul Bracq stod bag. Den var letgenkendelig pga. den karakteristiske dobbeltnyre og de runde forlygter. Bilen blev solgt i over 1,3 millioner eksemplarer og var således en af de mest populære sportssedaner i 1970’erne.

2. generation (1982-1994)

Modeller: BMW E21

Modeller: BMW E21

Første generation af BMW 3-serien blev starten på en ny epoke. Bilen blev hurtigt populær pga. sit sportslige udseende, som designeren Paul Bracq stod bag. Den var letgenkendelig pga. den karakteristiske dobbeltnyre og de runde forlygter. Bilen blev solgt i over 1,3 millioner eksemplarer og var således en af de mest populære sportssedaner i 1970’erne.

3. generation (1990-2000)

Modeller: BMW E36

Modeller: BMW E36

I 1990erne bliver den skrånende A- og C-stolpe på BMW E36 et symbol på agilitet og temperament. Det medvirkede til øget komfort indvendigt og gav desuden bilen en tydeligt forbedret kollisionsbeskyttelse. Med BMW E36’s succes fulgte en ny Compact version med kun 3 døre og et bagparti, der var over 20 cm end den normale version. To dørs-sedanen fra BMW 3-seriens 2. generation erstattes i 3. generation af en coupe, der er både fladere og bredere end sedanen.

4. generation (1998-2007)

Modeller: BMW E46

Modeller: BMW E46

Omkring starten på det nye årtusind introducerede BMW fjerde generation af deres populære 3-serie. Den havde en mere buet taglinje, hvilket gav mere hovedhøjde. Udover mere sportslig agilitet øges sikkerheden også med BMW E46, der kommer med ABS, Cornering Brake Control og hele 6 airbags som standard. I Compact-versionen anvendes en helt ny motorgeneration: Benzinmotoren med variabel ventilstyring (Valvetronic), som sænker brændstofforbruget med ca. 10% sammenlignet med dens forgængere.

5. generation (2005-2013)

Modeller: BMW E90, BMW E91, BMW E92, BMW E93

Modeller: BMW E90, BMW E91, BMW E92, BMW E93

I foråret 2005 så femte generation af BMW 3-serien dagens lys på Geneva International Motor Show, og allerede kort tid efter udnævnes den til ”World Car of the Year 2006”. Som noget nyt kom denne generation med betjeningssystemet iDrive, så navigation, infotainment og de vigtigste bilfunktioner kunne styres pr. controller.

BMW E90 Sedan og BMW E91 Touring adskiller sig markant fra BMW E92 Coupe og BMW E93 Cabriolet sammenlignet med forgængeren, hvor de her har et mere unikt udseende. E90 er 5 cm længere end E46, men uden at give afkald på sine sportslige fortrin.

6. generation (2011-2019)

Modeller: BMW F30, BMW F31, BMW F34

Modeller: BMW F30, BMW F31, BMW F34

Med sjette generation af BMW 3-serien går BMW nye og innovative veje. BMW F30 ligner den aktuelle BMW designlinje og er således mere sportslig og dynamisk end nogensinde før. Det bliver for første gang muligt at købe en BMW 3-serie med hybridmotor, og de klassiske forbrændingsmotorer gør sig positivt bemærket med meget lave forbrugsværdier. Partikelfilter bliver desuden standard på dieseludgaverne.

Når det kommer til udseendet, så rykker forlygterne tættere på den karakteristiske nyre. Der introduceres desuden en sedan udgave med skrånende bagparti kaldet F34 Gran Turismo. Coupe og Cabriolet-modellerne markedsføres herfra som selvstændige modeller under navnet BMW 4-serie.

7. generation (2019-)

Modeller: BMW G20, BMW G21

Modeller: BMW G20, BMW G21

Syvende (og nuværende) generation af BMW 3-serien blev lanceret på bilmessen i Paris i efteråret 2018. Den temperamentsfulde G20 er større, har forbedret aerodynamik og vægtbesparende komponenter i eksklusivt aluminium, som gør den til den helt rette efterfølger og opgradering af 6. generation. BMW G21 Touring viderefører traditionen af sportslige stationcars i mellemklassen. Det bliver for første gang også muligt at få en Touring model som hybrid (BMW 330e).

BMW G20 er spækket med smarte features, som f.eks. assistentsystemer, hvilket betyder, at den kan køre delvist autonomt. Desuden er G20 forud for sin tid, hvad angår bl.a. gestusbetjening og intelligent sprogbetjening. Kort fortalt er BMW 3-seriens nyeste generation en perfekt kombination af sikkerhed, innovation og køreglæde.

Se nye og brugte biler fra BMW 3-serien

Se nye og brugte biler fra BMW 3-serien

Hos Bayern AutoGroup finder du et kæmpe udvalg af nye og brugte BMW 3-serie modeller. Der kan være mange penge at spare på en brugt BMW 3-serie, men kvaliteten og garantien er naturligvis den samme som ved køb af en ny BMW 3-serie.

Den nyeste 3-serie fra BMW fås i følgende udgaver: Sedan, Touring, M3 Sedan og M3 Competition Touring.

Se nye BMW 3-serieSe brugte BMW 3-serie

Få hjælp til at vælge den rette BMW 3-serie

Få hjælp til at vælge den rette BMW 3-serie

Hos Bayern AutoGroup får du kompetent vejledning, så du kan vælge den BMW 3-serie model, der passer lige præcis dig og din livsstil. Uanset om det er vigtigste, at komforten er helt i top eller er om du er mere til rå køreglæde, så har vi bilen der passer dig.

Vi har 6 forhandlere fordelt over Jylland og Fyn, som alle tilbyder et helt ekstraordinært serviceniveau, behagelige omgivelser, gode kundefordele og attraktive finansieringsmuligheder. Vi står altid til rådighed og sørger for, at du bliver godt kørende!

Find forhandler