MINI logo på bil

FAQ

Hvad betyder operationel leasing?

Operationel leasing – den sikre løsning uden bekymringer.

Med operationel leasing får du en aftale uden bekymringer. Bayern AutoGroup indestår ved operationel leasing for bilens restværdi.

Ved operationel leasing er der ligeledes tilknyttet en serviceaftale. Leasingtager betaler således blot en engangsydelse ved udlevering af bilen og derefter den faste månedlige ydelse.

Du får således en sikker og tryg løsning uden uforudsete udgifter.

Leasingtager betaler naturligvis selv brændstof i leasingperioden, og eventuelle skader dækkes af leasingtagerens forsikring.

 

Hvad betyder finansiel leasing?

Finansiel leasing – risikoen ligger hos dig.

Ved en finansiel leasing, hæfter du selv for restværdien på bilen. Det betyder, at det er din opgave, at finde en køber, der vil aftage bilen til den estimerede restværdi efter leasingperiodens udløb. Kan du ikke finde en køber, der vil betale den aftalte restværdi, så hæfter du selv for differencen eller evt. hele beløbet.

Du hæfter ligeledes selv for udgifter til reparationer, service m.m. i leasingperioden.

Der er således en del budgetusikkerhed forbundet med Finansiel leasing.

 

Hvad betyder restværdi?

Når der tales om en bils restværdi, menes det beløb, som bilen kan sælges til når leasingperioden ophører.

Det er vigtigt, at bilen nedskrives realistisk over leasingperioden, så restværdien ved leasingperiodens ophør afspejler bilens reelle værdi.

Har en kunde tegnet en finansiel leasing løsning, er det kundens ansvar, at bilen efter endt leasing periode, kan sælges videre til denne fastsatte restværdi. Er dette ikke muligt hæfter kunden for restværdien.

Ved en operationel leasing løsning er det forhandleren der hæfter for restværdien.

 

Hvad betyder udbetaling?

Når du vælger at lease en bil, har du en bil til rådighed for et fast beløb pr. måned, i en given periode.

Når kontrakten indgås, skal du oftest ligges et beløb i udbetaling. Dette beløb varierer fra bil til bil, og betales ikke retur efter endt leasingperiode.