Splitleasing Topbanner

Splitleasing af nye og brugte biler

Leasing deles mellem arbejdsgiver og medarbejder

Ved splitleasing udarbejdes to leasingkontrakter. Den ene til arbejdstager som privatperson og den anden til arbejdsgiver. Udgifterne fordeles mellem jer og varierer løbende afhængig af fordelingen mellem, hvor meget der køres privat og arbejdsmæssigt den pågældende måned.

Enkeltmandsfirmaer kan ikke benytte sig af splitleasing.

Hvordan fungerer splitleasing?

Hvordan fungerer splitleasing?

Ved splitleasing skal arbejdstager kun betale for bilen i det omfang, den bruges til privat kørsel. Betalingen beregnes ud fra det antal privatkørte kilometer, der registreres hver måned. Bilen er ganske enkelt udstyret med en digital tracker, der automatisk logger de kørte kilometer. Når der køres privat, slåes trackeren blot over på privat kørsel. De løbende registreringer danner grundlag for fordeling af leasingydelse og -omkostninger. Der dannes desuden automatisk en elektronisk kørebog, som kan udfyldes og bruges til evt. dokumentation overfor SKAT.

Aftalen tilpasses jer

Aftalen tilpasses jer

Splitleasing kan vi tegne på både nye og brugte biler. Derudover kan I vælge mellem operationel og finansiel leasing, dvs. I bestemmer, om I selv vil indestå for restværdien, eller om vi skal gøre dette. For at sikre, at splitleasingaftalen passer til både arbejdstager og arbejdsgivers krav, så er det vigtigt, at være enige om præcis, hvordan aftalen opbygges. Vi tager gerne en snak med jer om, hvad jeres forventede split vil være. Desuden skal det besluttes, hvad I ønsker mht. brændstofkort og forsikring.

Fordele ved splitleasing

Undgå unødvendig stor beskatning som privatperson

Vi plejer at anbefale splitleasing, hvis kørselsbehovet i fritiden ikke er så stort. Hvis familien allerede har en bil, giver det ikke så meget mening at få en traditionel firmabil, fordi beskatningen bliver meget høj set i forhold til det lave, private kørselsbehov. Arbejdstager undgår med splitleasing således en unødvendig stor beskatning af fri bil.

Som udgangspunkt skal man køre under 30% privat kørsel for, at denne leasingtype giver mening.

Kontante og administrative fordele for arbejdsgiveren

Der er både kontante og administrative fordele for arbejdsgiveren i forbindelse med splitleasing. Bayern AutoGroup samler løbende alle omkostninger vedrørende bilen og fakturerer dem sammen med den månedlige leasingydelse. Det giver én faktura til erhverv og én faktura til privat per måned. Derudover sparer arbejdsgiver naturligvis også omkostningen ved arbejdstagers private brug af bilen.

Løbende fordeling af udgifter efter forbrug

I forbindelse med splitleasing er det en forudsætning, at alle omkostninger til bilen inkluderes i aftalen og løbende fordeles efter forbrug. Det betyder, at brændstof, forsikring, grøn ejerafgift og omkostninger til service og vedligehold inkluderes i de løbende opkrævninger. De variable omkostninger som f.eks. brændstof vil dog naturligvis stadig være afhængige af det faktiske forbrug.

Ønsker man yderligere information om grundlaget for splitleasing, kan vi anbefale, at man læser SKATs bindende svar vedrørende emnet.

Brug for hjælp?

Har du brug for vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Find forhandler

Læs om andre leasingformer

Privatleasing

Privatleasing

Erhvervsleasing

Erhvervsleasing

Sæsonleasing

Sæsonleasing

Korttidsleasing

Korttidsleasing