BMW biler hos Bayern AutoGroup forhandler

Splitleasing erhverv, nye og brugte biler

Med Split Leasing via Bayern AutoGroup, får I en leasingaftale, der er tilpasset både arbejdstager og arbejdsgivers behov.

*Her skal lige nævnes at enkeltmandsfirmaer ikke kan benytte sig af Split Leasing.

Split Leasing kan vi tegne på både nye og brugte biler, så tag en snak med vores rådgiver om, hvad der giver bedst mening for jer.

Ved Split Leasing udarbejdes to leasingkontrakter. Den ene til arbejdstager som privatperson, og den anden til arbejdsgiver. Udgifterne fordeles mellem jer og varierer løbende afhængig af fordelingen mellem, hvor meget der køres privat og arbejdsmæssigt den pågældende måned.

Split Leasing laver vi både som operationel og som finansiel leasing, dvs. I bestemmer, om I selv vil indestå for restværdien, eller om vi skal gøre dette.

Den helt store fordel ved Split Leasing er, at arbejdstager kun skal betale for bilen i det omfang den bruges til privat kørsel. Betalingen beregnes kun ud fra det antal privatkørte km, der registreres hver måned.

Det er nemt at registrere, om man kører erhvervsmæssigt eller privat i bilen. Bilen er ganske enkelt udstyret med en digital tracker, der automatisk logger de kørte kilometer. Når der køres privat, slåes trackeren blot over på privat kørsel. De løbende registreringer af privat og erhvervsmæssig brug, danner således grundlag for fordeling af leasingydelse og omkostninger. Der dannes ligeledes automatisk en elektronisk kørebog, som kan udfyldes og bruges til eventuel fremtidig dokumentation overfor SKAT.

For at sikre, at Split Leasing aftalen passer til både arbejdstager og arbejdsgivers krav, så er det vigtigt, at være enige om præcis, hvordan aftalen opbygges. Vi tager gerne en snak med jer om, hvad jeres forventede split vil være. Desuden skal det besluttes hvad I ønsker mht. brændstofkort og forsikring.

Split Leasing fordele for arbejdstager

Vi plejer at anbefale Split Leasing, hvis kørselsbehovet i fritiden ikke er så stort. Hvis familien allerede har en bil, giver det ikke så megen mening at få en traditionel firmabil, fordi beskatningen bliver meget høj set i forhold til det lave, private kørselsbehov. Arbejdstager undgår med Split Leasing således en unødvendig stor beskatning af fri bil.

Som udgangspunkt skal man køre under 30% privat kørsel, for denne leasingtype giver mening

Split Leasing fordele for arbejdsgiver

Der er både kontante og administrative fordele for arbejdsgiveren i forbindelse med Split Leasing.

Bayern AutoGroup samler løbende alle omkostninger vedrørende bilen og fakturerer dem sammen med den månedlige leasingydelse. Det giver én faktura til erhverv og én faktura til privat per måned. Derudover sparer arbejdsgiver naturligvis også omkostningen ved arbejdstagers private brug af bilen.

I forbindelse med Split Leasing er det en forudsætning, at alle omkostninger til bilen inkluderes i aftalen og løbende fordeles efter forbrug. Det betyder, at brændstof, forsikring, grøn ejerafgift og omkostninger til service og vedligehold inkluderes i de løbende opkrævninger. De variable omkostninger som f.eks. brændstof vil dog naturligvis stadig være afhængige af det faktiske forbrug.

Ønsker man yderligere information om grundlaget for Split Leasing, så kan vi anbefale at man læser SKATs bindende svar vedrørende emnet.

Splitleasing – ej beskatning af fri bil

Splitleasing – ej beskatning af fri bil

Læs mere
Personbeskatning – særlige bilordninger

Personbeskatning – særlige bilordninger

Læs mere
Firmabilbeskatning – leasingaftale – ansatte

Firmabilbeskatning – leasingaftale – ansatte

Læs mere