BMW M1 Art Car by Andy Warhol hos Bayern AutoGroup Aarhus

BMW Art Cars i Aarhus 27.-28. april

- Design din egen BMW 5-serie og vind den i 6 måneder

 

Bayern AutoGroup giver dig mulighed for at opleve et stykke bil- og kunsthistorie, når BMW Art Cars kommer til Aarhus den 27. og 28. april.

Verdens største kunstnere har gennem de seneste næsten 50 år udsmykket en række af de mest ikoniske BMW-modeller, og de mobile kunstværker er altid et tilløbsstykke, når de vises frem på udstillinger verden over. For en sjælden gangs skyld kan tre af bilerne nu opleves i Danmark, når Bayern AutoGroup åbner dørene til BMW Art Cars-udstilling i slutningen af april.

Warhol, Calder og Koons

Warhol, Calder og Koons

Den 27.-28. april fra kl. 11-16 vil du kunne nyde synet af Alexander Calders design af en BMW 3,0 CSL fra 1975, Andy Warhols design af en BMW M1 fra 1979 og Jeff Koons' design af en BMW M3 GT2 fra 2010. Bilerne bliver udstillet i Bayern AutoGroups forretning på Blomstervej 4A, 8210 Aarhus.

Vind en BMW i dit eget design i 6 måneder

Vind en BMW i dit eget design i 6 måneder

I anledning af udstillingen inviterer vi dig samtidig til at designe din egen BMW 5-serie. Udskriv skitsen af bilen, lav dit design - og indlever dit bud hos en Bayern AutoGroup-forretning i Danmark. Herefter vil en jury udpege de 15 bedste designs, som vi efterfølgende vil trække lod iblandt. Hvis dit design bliver udvalgt og efterfølgende udtrukket i lodtrækningen, folierer vi en BMW 5-serie i designet, og kunstneren får æren af at køre i bilen i 6 måneder. Den fysiske tegning skal bare være afleveret i en Bayern AutoGroup-butik senest d. 29. april inden lukketid.

Print skitsenSe konkurrencebetingelser

Mød vores jury

Bil Magasinets redaktion

Bil Magasinets redaktion

For bilinteresserede danskere er Bil Magasinet ikke til at komme udenom. Redaktionen ved, hvad der skal til, for at en bil skiller sig ud fra mængden, uden at den går på kompromis med modellens særlige kendetegn.

Søren Vinderslev

Søren Vinderslev

Som administrerende direktør i Bayern AutoGroup siden 2016 har Søren Vinderslev set flere BMW'er end de fleste. Hans blik for lækkert bildesign er ikke bare med øje for den klassiske BMW-elegance, men også for det nyskabende og opsigtsvækkende.

Maria Schøn

Maria Schøn

Som kunstner går Maria Schøn gerne den abstrakte og farverige vej, og som stylecoach, boligstylist og dekoratør har hun også styr på, hvordan design og farvesammensætninger gør hverdagen positiv og levende

BMW Art Car by Andy Warhol hos Bayern AutoGroup  Aarhus
BMW Art Car by Andy Warhol hos Bayern AutoGroup  Aarhus
Fronten af BMW Motorsportsbil med BMW Art Car design by Andy Warhol

BMW Art Cars


Det var den franske racerkører Hervé Poulain, der fik idéen i 1975. Idéen om at lade en verdenskendt kunstner stå for designet af en racerbil. Det er snart 50 år siden, og ingen havde den gang troet, at BWM Art Cars skulle blive en kunstnerisk institution i bilbranchen.

Den første bil blev designet af Alexander Calder, der gav en BMW 3,0 CSL farver, linjer og attitude. Siden er fulgt 19 andre Art Cars, der er blevet designet af navne som Andy Warhol, Ólafur Eliasson, Roy Lichtenstein og Jeff Koons.

 

Nyeste BMW Art Car ruller ved Le Mans

Nyeste BMW Art Car ruller ved Le Mans

Det nyeste skud på stammen er designet af den etiopiskfødte kunstner Julie Mehretu, der har brugt en BMW M Hybrid V8 som lærred. Som det er blevet tradition for BMW Art Cars, vil bilen rulle over startlinjen ved et af de største motorsports-events i verden - nemlig 24-timers-løbet i Le Mans. Efterfølgende vil bilen blive præsenteret på det sydafrikanske Zeitz Museum of Contemporary Art Africa i Cape Town.

Historien om BMW Art Cars

Historien om BMW Art Cars

BMW Art Cars. Tre små ord, der betegner den legendariske kombination af ikoniske biler som BMW M1 og BMW Z1 og verdensberømte kunstnere som Roy Lichtenstein, Andy Warhol og Jeff Koons. Sidste år stod maleren Julie Mehretu for at designe den 20. BMW Art Car, der præsenteres i 2024. I anledning af, at tre af de ikoniske biler kommer til Danmark, får du her en gennemgang af BMW Art Cars-historien.

Historien om BMW Art Cars

Bayern AutoGroup - altid udstillingsmodeller i massevis

 

BMW Art Cars kommer uhyre sjældent til Danmark. Derfor er udstillingen i april en unik mulighed for at se de tre helt særlige BMW'er på nærmeste hold. Når bilerne fortsætter deres turné rundt i den store verden, vil Bayern AutoGroups butikker imidlertid stadig byde på masser af godbidder for øjnene.

For selvom der er noget særligt ved BMW Art Cars, er alle BMW'er et lille stykke kunst i sig selv. Hos Bayern AutoGroup får du altid et bredt udvalg af modeller at kigge på, når du skal styre din nysgerrighed og måske finde din næste BMW.

 

Interesseret i mere BMW?

Nye BMW'er

Nye BMW'er

Klik ind og se alle vores nye modeller.

Nye BMW
Brugte BMW'er

Brugte BMW'er

Vi har altid et stort udvalg af brugte BMW'er. 

Se dem her
Find os

Find os

Find din lokale Bayern AutoGroup.

Find forhandler