BMW elektriske biler

NEUE KLASSE: En ny elektrisk æra for BMW Group

BMW Group mere end fordoblede sit salg af elektriske biler i 2022. Der blev leveret mere end 215.000 nye elbiler til kunder verden over.

BMW har netop offentliggjort, at man i oktober måned lancerer den helt nye og fuldelektriske BMW i5 Sedan, og i foråret 2024 får den selskab af den første fuldelektriske stationcar fra BMW – BMW i5 Touring. Nu afslører BMW endnu en elektrisk nyhed, som bliver lanceret senere i år – den nye kompakte SUV med navnet BMW iX2.

NEUE KLASSE – ny standard og et globalt produktionsnetværk

Lanceringen af NEUE KLASSE-generationen i 2025 rykker også stadig nærmere. NEUE KLASSE er betegnelsen for en helt ny serie af elektriske modeller fra BMW med en nydefineret IT- og softwarearkitektur samt en ny generation af højtydende elektriske drivlinjer og batterier.

De to konceptbiler BMW i Vision Circular og BMW i Vision Dee repræsenterer det cirkulære og digitale aspekt for den næste epoke af elbiler fra BMW. På biludstillingen IAA Mobility i München til efteråret vil BMW løfte endnu mere af sløret for, hvad der er i vente fra 2025 og fremover.

BMW har allerede sagt, at de første modeller, som lanceres under NEUE KLASSE, vil være en sedan i 3-serie segmentet og en sportslig SUV. Nu fortæller det tyske mærke, at mindst seks modeller vil blive lanceret i løbet af de første 24 måneder efter 2025.

Produktionen af den nye generation af elbiler starter i 2025 på en helt ny fabrik i Debrecen, Ungarn, som kun skal producere NEUE KLASSE-modeller. Fra 2026 vil produktionen ligeledes foregå på fabrikken i München og fra 2027 også på fabrikken i San Luis Potosi, Mexico.

Inden slutningen af årtiet forventes det, at NEUE KLASSE-modellerne vil udgøre mere end halvdelen af salgstallene fra BMW.

Fremtidens Head-Up Display: BMW Panoramic Vision i NEUE KLASSE

Det avancerede Head-Up Display over hele forrudens bredde på konceptbilen BMW i Vision Dee er ikke en fjern vision, men en forsmag på NEUE KLASSE. Fra 2025 vil blandt andet denne innovation være tilgængelig for allerførste gang som "BMW Panoramic Vision" i netop NEUE KLASSE-modellerne.

Det nye Head-Up Display, som projiceres over hele forruden, skaber en unik base for interaktion med og information til alle passagerer i bilen.

BMW Panoramic Vision viser informationer, som er relevante for både fører og passagerer med højere lysintensitet og kontraster på et mørkt belagt område i den nederste del af forruden. Dette skaber et ekstremt skarpt billede, som altid er synligt over hele forrudens bredde, samtidig med at relevant information om køresituationen altid er tilgængelig på rette sted – og til rette tid.

Udover BMW Panoramic Vision vil yderligere nye kontrol- og informationselementer fra en ny generation af infotainmentsystemet BMW iDrive blive præsenteret i NEUE KLASSE.

MINI og Rolls-Royce: Helt elektriske om mindre end 10 år

MINI er på vej mod en fuldelektrisk fremtid fra begyndelsen af 2030. Den elektriske kernefamilie vil i løbet af de næste år inkludere en ny 3-dørs model: MINI Cooper, en ny crossover-model i minibilssegmentet: MINI Aceman, samt en crossover-model i kompaktsegmentet: MINI Countryman. De første modeller får premiere senere i år.

For nyligt blev det ligeledes offentliggjort, at produktionen af den næste generation af MINI Countryman vil starte i 2023 på BMW Group Plant Leipzig i Tyskland.

I 2030 vil også Rolls-Royce have en eksklusiv, fuldelektrisk produktportefølje. Første elektriske model bliver Rolls-Royce Spectre, som havde verdenspremiere i slutningen af sidste år. De første biler bliver leveret til kunder senere i år.

Dynamisk vækst af elbiler i årene fremover

Med et udvalg på omkring et dusin fuldelektriske modeller allerede nu, forventer BMW Group en stejl kurve i salget af elbiler i de kommende år. I 2024 vil mindst hver femte af virksomhedens nye biler være fuldelektriske. I 2025 er det en fjerdedel og i 2026 cirka en tredjedel.

Afhængigt af markedsforholdene i anden halvdel af årtiet, udviklingen i råvarepriser og tilgængelighed samt den globale udvikling af ladeinfrastruktur forventer BMW Group at nå mere end 50 procents andel af elbiler i god tid før 2030. Det betyder også, at virksomheden har et mål om at have leveret mere end 10 millioner elbiler til kunder verden over i 2030. NEUE KLASSE er et vigtigt skridt på vejen.