BMW elbil oplades

Gode råd og nyttig viden om plug-in-hybrid og elbiler

Overvejer du at købe eller lease en plug-in hybrid eller en elbil? Så har du sikkert en masse spørgsmål, som vi her vil prøve at give dig svar på.

Det er faktisk ret nemt at køre elbil og plug-in hybrid, især hvis du følger nogle få gode tips. Er du i tvivl om du er til en elbil, eller om en plug-in hybrid er den bedste løsning for dig? Eller går du i reelle overvejelser om en elbil eller plug-in hybrid, og vil vide mere om optimal kørsel på el? Ja, så er du landet klar det helt rigtige sted. 

Start eventuelt ud med at overveje følgende:

 • Hvad er dit behov?
  Kører du mest lange ture, korte ture eller måske bykørsel?
  Hvor meget plads har du brug for i bilen?
  Har du brug for en trækkrog, og hvis ja, hvor meget skal den kunne trække?

 • Hvor og hvordan vil du lade din bil?
  Vil du have en ladestander hjemme?
  Kan du lade på jobbet?
  Er der mange offentlige ladestationer, der hvor du færdes mest?

Hvorfor skal jeg vælge en BMW?

BMW har produceret elbiler i over 4 årtier, så de ved tydeligvis, hvad de har med at gøre, og har udviklet en produktionskæde som gør at de pt. er den største leverandør af elbiler i Europa. 

BMW 7-serie Plug-in Hybrid

Lige nu kører der mere end 500.000 elektrificerede BMW’er rundt på vejene verden over. Det betyder, at BMW sælger flere el- og plug-in hybridbiler end nogle andre af deres premium-konkurrenter gør – og det er altså tilsammen!

Tilbage til toppen

Parkeret grøn MINI SE Plug-in Hybrid

Hvad er en plug-in hybrid?

En plug-in hybridbil har både en elmotor og en forbrændingsmotor, og begge motorer kan arbejde sammen, eller køre hver for sig. Bilen kan derfor køre på ren el, ren benzin eller i en kombination.


En plug-in hybrid oplades i en ladestation eller i en stikkontakt. Den kan også både oplade og opretholde batteriniveauet under kørslen med forbrændingsmotoren. Bilens forbrændingsmotor kræver naturligvis, at bilen også tankes med benzin.

En plug-in hybrid har lang rækkevidde da den, udover el, også kan køre på benzin.

Tilbage til toppen

De 5 oftest stillede spørgsmål

Hvor lang tid tager det at lade en elbil/Plug-in-hybrid?
Skal jeg lade bilen fuldt op hver gang?
Hvad sker der når bilen er fuldt opladt?
Kan jeg oplade bilen i en almindelig stikkontakt derhjemme?
Kan jeg komme til at køre væk med ladekablet tilsluttet?
BMW 2-serie Plug-in Hybrid

Forskellen på opladning af en elbil og en plug-in hybrid

Plug-in hybrid- og elbiler oplades på samme måde. Enten gennem en almindelig stikkontakt eller via en ladestation.

Elbilen har dog den fordel, at man kan benytte en hurtiglader, fordi elbilens batteri kan modtage en større effekt. Det kan batteriet i en plug-in-hybrid ikke, så den tager længere tid om at blive opladet.

Mild hybrid oplades ikke via stik, men udelukkende via akkumuleret energi og forbrændingsmotoren.

Hvad er mild hybrid?

’Mild hybrid’ er en motorteknologi baseret på både en forbrændingsmotor og en elektrisk motor. Biler med mild hybrid kan ikke køre på ren el (heraf navnet), og i praksis er det en forbrændingsmotor, der får ’hjælp’ fra en elektrisk motor.

Mild hybrid-motorer kan genanvende den akkumulerede energi som bl.a. opsamles når du bremser. Den opsamlede energi gemmes så i bilens 48 volt-batteri, og kan bruges til at hjælpe forbrændingsmotoren under start og acceleration. Teknologien forbedrer således brændstof-økonomien.

En mild hybrid skal ikke oplades gennem et stik, men får elektriciteten via akkumuleret energi, og bilen drives af el i kombination med en traditionel forbrændingsmotor, der naturligvis kræver tankning.

Mand går ved siden af parkeret BMW Plug-in Hybrid

 

Co2 udledningen

Mild hybrid-motorer genbruger akkumuleret energi, som gemmes i et 48 volt-batteri. Den ’opsparede’ energi bruges til at hjælpe forbrændingsmotoren under start og acceleration, hvilket forbedrer brændstof-økonomien.

Service af en plug-in hybrid eller elbil

Eftersom en elbil ikke har nogen forbrændingsmotor og dermed færre bevægelige dele end en plug-in hybrid, bliver serviceomkostningerne ofte betydeligt lavere for en elbil. Se eventuelt vores tilbud om en serviceaftale her.

Tilbage til toppen

Kørende blå BMW X2

Rækkevidde og ladning

Det spørgsmål, vi oftest møder er:

Hvor langt kan jeg køre på el?

Det er der desværre ikke noget entydigt svar på, da rækkevidden varierer fra model til model. Men du kan tage udgangspunkt i det, fra producenten, oplyste kilometerantal og bruge det som en rettesnor og sammenligningsgrundlag. Alle biler testet nemlig på samme måde.

Hvor langt du så kommer til at køre i en given el- eller plug-in hybridbil, afhænger af flere faktorer. Her kommer lidt forklaring:

 • Dit kørselsmønster er en vigtig faktor. Kører du fx meget på motorvej, og/eller har tendens til en lidt tung fod på speederen, vil dine el-kilometer ikke holde helt så langt, som hvis du kører i et mere moderat tempo.
 • Årstiden har indflydelse på din rækkevidde. Om vinteren vil bilen fx skulle bruge energi på at blive varm, hvilket koster på strømregnskabet, og dermed de el-kørte kilometer. Din rækkevidde vil være kortere i de meget kolde måneder, men hvis du følger vores tips længere nede på siden, kan du med succes udvide rækkevidden.

 

Et andet spørgsmål vi ofte møder:

Hvordan lader jeg bedst min elbil eller plug-in hybrid?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du har en ladestander derhjemme, eller har mulighed for at benytte en offentlig ladestander i nærheden af din bopæl. Når du lader korrekt, opnår du nemlig også en længere rækkevidde.

3 gode råd om ladning:

1.     Oplad batteriet regelmæssigt.
2.     Oplad lige inden du skal afsted.
3.     Lad kun ved godkendte ladestationer.

 

Tilbage til toppen

Parkeret BMW X3 Plug-in Hybrid

6 faktorer der kan påvirke din rækkevidde

Her får du gode tips til at få større rækkevidde i din plug-in hybrid eller elbil! Rækkevidden kan variere en del, og det er Ikke kun fra model til model, men kan også være på grund af vejret – eller dit kørselsmønster. Her får du nogle af de væsentligste forklaringer på hvorfor du måske ikke når langt nok på el, og hvad du kan gøre for at maksimere rækkevidden.

1. Din hastighed

Hvor hurtigt du kører, påvirker naturligvis din bils rækkevidde. Kort fortalt får din elbil/plug-in hybrid kortere rækkevidde, jo hurtigere du kører.

2. Årstid og temperaturer

Batterier fungerer bedst under en rimelig temperatur, der hverken er for varm eller for kold. Dit batteri påvirkes derfor af udetemperaturerne.

3. Brug af klimaanlæg

Din bils rækkevidde påvirkes også af hvordan du anvender bilens klimaanlæg og kabinevarme. Klimaanlægget bruger energi, og er det rigtig koldt, skal der bruges batterikapacitet til at holde selve batteriet varmt.

4. Bilmodel

Forskellige bilmodeller bruger forskellig mængde strøm, og har dermed også forskellig rækkevidde. Hvilken kapacitet din elbil/plug-in hybrid har, kan du læse om under bilens tekniske data. Er du i tvivl, skal du bare kontakte din lokale Bayern AutoGroup

5. Batterikapacitet

Batteriets størrelse kan variere fra model til model, så det er vigtigt at du får afstemt dine behov for rækkevidde inden du køber en elbil. Vores produktspecialister og sælgere hjælper dig gerne med at finde præcis den model, der bedst modsvarer dine behov.

6. Din kørestil

Din kørestil kan påvirke hvor stor en rækkevidde din elbil/plug-in-hybrid har. Ved jævn kørsel kommer du længst. Acceleration og hårde opbremsninger bruger energi, og vil forkorte din rækkevidde.

Et godt tip!

Husk jævnligt at tjekke dit dæktryk! Dæk med korrekt tryk ruller bedre, og giver dig en længere rækkevidde!

 

Tilbage til toppen

BMW i3 Plug-in Hybrid

Opladning af din plug-in hybrid eller elbil

Hvis du har mulighed for at have en ladestander hjemme hos dig selv, så kunne en BMW Wallbox eller en MINI Wallbox være en god idé. Det er en super enkel løsning, der gør opladning af din bil til en leg. Du kan styre opladningen fra din mobiltelefon, og du er sikker på, at din bil bliver ladet på den mest effektive måde.

BMW Wallbox kan fås i tre forskellige udgaver:
1. BMW Wallbox.
2. BMW Wallbox Plus, så du kan oplade flere biler ad gangen.
3. BMW Wallbox Connected, med indbygget wifi.

Vi hjælper dig gerne med at finde den model der passer til dig og dine behov. Har du brug for hjælp til installationen, kan vi også hjælpe dig med det. Kontakt din lokale Bayern AutoGroup for at høre mere.

Du finder os her.

Tilbage til toppen

BMW 3-serie Plug-in Hybrid

Når du oplader din bil ude

Har du ikke mulighed for at have en ladestander hjemme, eller har du brug for at lade når du er på farten, så kommer der lige 3 gode råd her:

1. Oplad din bil, når muligheden byder sig

Er du ude at handle, og har du mulighed for at tilslutte din bil til en ladestation, så benyt dig endelig af muligheden. På den måde er dit batteri varmt når du skal køre, og bilen skal ikke bruge el på at varme batteriet op – og det forlænger din bils rækkevidde.

2. Hent appen ned på din mobiltelefon

Med hjælp fra din MyBMW / MyMINI-app, kan du hurtigt få et overblik over hvor, og hvordan, du bedst lader din elbil eller plug-in hybrid. Du kan også se mulige ladestationer i din bils navigation, som kan guide dig til den mest effektive rute, for at nå til din (lade-) destination. Du kan altid se bilens batteriniveau og rækkevidde i instrumentbrættet, når du kører på el.

3. Brug et BMW / MINI Charging-kort

Hvis du benytter Charging-kortet (Dankortstørrelse), har du mere end 2.800 ladestandere til rådighed i Danmark – og mere end 210.000 verden over. I Danmark har vi seks udbydere tilknyttet BMW’s ladenetværk. Til sammen giver det dig mere end 2.600 almindelige AC-ladestationer, og over 200 DC-ladestationer, som hurtigt kan hjælpe dig videre.

MINI-ejer på førersædet af sin MINI benytter MINI app på sin smartphone

Gå på opdagelse blandt vores BMW og MINI plug-in hybrider og elbiler, eller se de 5 mest almindelige spørgsmål om plug-in hybid og elbiler her.

Tilbage til toppen