Elbil vs Plug-in hybrid

Hvad er forskellen på el og hybrid og hvilken model passer bedst til dig?

BMW har produceret elbiler i over 4 årtier, så vi ved hvad vi taler om. Med bæredygtighed og miljø i fokus har vi skabt en produktionskæde som gør, at vi er blevet den største leverandør af elbiler i Europa.Lige nu kører der mere end 500.000 elektrificerede BMW’er verden over. Dette betyder, at vi sælger flere end vores premiumkonkurrenter gør – tilsammen!

At køre grønt er det nye sort.  Men at holde styr på, hvad der adskiller de forskellige grønne muligheder, og hvilken der passer bedst til dine behov, kan være en svær nød at knække.

Vi forsøger her at hjælpe dig.Motorerne.

En elbil kører udelukkende på el, og lades i ladestation eller stikkontakt.

En Plug-in Hybrid har både en elmotor og en forbrændingsmotor, og disse 2 kan arbejde sammen eller køre hver for sig. Bilen kan således køre på ren el eller ren benzin, eller kombinere de 2.

En Plug-in Hybrid oplades i en ladestation eller i en stikkontakt. Den kan også både oplade og opretholde batteriniveau under kørsel med forbrændingsmotoren. Bilens forbrændingsmotor kræver naturligvis, at bilen også tankes med benzin.

En Plug-in Hybrid har langt større elektrisk rækkevidde end en ”normal” Hybridbil.

En Mild Hybrid er en motorteknologi baseret på både en forbrændingsmotor og en elektriskmotor. Denne type motor kan ikke køre på ren el (heraf navnet Mild Hybrid). Det er en forbrændingsmotor, der så at sige, får hjælp fra en elektriskmotor. Mild hybridmotorer kan genbruge akkumuleret energi som bl.a. opsamles ved bremsning. Energien gemmes i et 48 volt-batteri, som så kan bruges til, at hjælpe forbrændingsmotoren under start og acceleration. Dette forbedre brændstoføkonomien og reducerer den skadelige Co2 udledning.

En Mild Hybrid oplades ikke via et stik, men via akkumuleret energi samt forbrændingsmotoren.Rækkevidde.

Batteriet i en elbil er kraftigere og har en længere rækkevidde end batteriet i en Plug-in Hybrid. Dvs. at en elbil kan køre længere på ren el end en Plug-in Hybrid kan. Til gengæld skal elbilen holde stille og oplades når batteriet er tom, før den kan køre igen. En Plug-in Hybrid vil blot slå over og benytte sin forbrændingsmotor (benzin), når batteriet er tom. Den fortsætter altså med at køre, så længe der en benzin i tanken.Køreegenskaber.

Når vi ser på køreegenskaberne er lighederne større end forskellene.

Når din Plug-in Hybrid kører på el, har du et jævnt drejningsmoment, der gør, at den ligesom elbilen accelerer både hurtigt og smidigt. Dette skyldes at alle hestekræfter udnyttes fra start, i modsætning til en forbrændingsmotor.

Både elbilen og Plug-in Hybriden (når den kører påel), er støjsvage.


Miljø.

Elbilen drives udelukkende af en elmotor og udleder derfor ingen kuldioxid.

Plug-in Hybriden udleder kun kuldioxid når den bruger forbrændingsmotoren, altså når den kører på benzin. Batteriet hjælper dog hele tiden forbrændingsmotoren, så den reducerer kuldioxidudledning sammenlignet med en bil med alm. forbrændingsmotor.

Mild hybridmotorer genbruger akkumuleret energi, som gemmes i et 48 volt-batteri. Denne ”opsparede” energi bruges til at hjælpe forbrændingsmotoren under start og acceleration. Dette forbedre brændstoføkonomien og reducerer den skadelige Co2 udledning.Miljø – vugge til grav.

Når man kigger på el- og Plug-in Hybrid biler, og deres bæredygtighed, er det vigtigt også at kigge på, hvordan de bliver produceret og hvor meget de ”sviner” når de engang skal afskaffes.

Hos BMW drives alle BMW fabrikkerne i hele Europa af vedvarende energikilder, og i løbet af 2020 vil dette være gældende for samtlige BMW fabrikker verden over. Desuden kan 95% af en BMW genanvendes, når den engang skal bortskaffes.

Læs mere om BMWs miljøtilgang her!Service.

Eftersom en elbil ikke har nogen forbrændingsmotor og dermed færre bevægelige dele end en Plug-in hybrid, bliver serviceomkostningerne ofte betydeligt lavere for en elbil.Ladning.

Elbilen og Plug-in Hybriden oplades på samme måde. Enten via en alm. stikkontakt eller en ladestation.

Elbilen har dog den fordel, at man kan benytte en hurtiglader, da elbilens batteri kan modtage en større effekt når den lades. Dette kan batteriet i en Plug-in Hybrid ikke, hvorfor denne tager længere tid om at blive opladet.

Der er desværre stadig et begrænset udbud af hurtig-ladestationer i Danmark, men der arbejdes hele tiden på at udvide lade netværket.

Mild Hybrid oplades ikke via stik, men udelukkende via akkumuleret energi og forbrændingsmotoren.

Interesseret i mere?
Alt om opladning og rækkevidde.

Læs med når vi kommer med gode råd til opladning og rækkevidde i din el- eller hybrid BMW.


 

Find din BMW el- eller hybridbil.

Vi har samlet alle modellerne i en oversigt, så du nemt kan finde den BMW el- eller hybridbil der passer bedst til dig.


Værkstedsbooking
Værkstedsbooking
Værkstedsbooking
søge icon
søge icon
Søg bil
Verden
Verden
Find forhandler
Særlige biler kræver en særlig bilforhandler. Læs mere
Blomstervej 4A
8210 Aarhus
Telefon: 87 43 03 00
Sivmosevænget 1
5260 Odense S
Telefon: 66 12 33 33
Trianglen 5
6000 Kolding
Telefon: 70 11 22 77
Storstrømsvej 4
6715 Esbjerg N
Telefon: 70 300 520
Jens Baggesens Vej 5-7
7500 Holstebro
Telefon: 97423033

Jyllandsgade 26
9000 Aalborg


Telefon: 98 16 55 55

Telefon:
© Copyright Bayern AutoGroup A/S. (Der tages forbehold for afgiftsændringer, taste- og trykfejl samt udsolgte varer).