Raagummi 3100X1330

Nye bæredygtige og stjernemærkede dæk

BMW Group bliver det første bilbrand, til at udstyre BMW X5 xDrive45e plug-in hybrid med de innovative FSC-certificerede Pirelli-dæk.

Det er ikke en nyhed, at BMW Group arbejder meget dedikeret med bæredygtighed og grøn omstilling, og nu er første skridt også taget i forhold til dæk. Kort fortalt har Pirelli udviklet et nyt 22” dæk, der bruger certificeret bæredygtig naturgummi og rayon. Rayon er en syntetisk fiber, fremstillet af naturlige kilder, som er med til at styrke dækkene. Den komplekse forsyningskæde for både naturgummi og rayon finder sted under strenge standarder fra det uafhængige Forest Stewardship Council (FSC).

Den højeste standard

FSC har udviklet en internationalt anerkendt og krævende certificeringsstandard, der bruges over hele verden til miljømæssigt passende, socialt gavnlig og økonomisk bæredygtig forvaltning af skovene. FSC er allerede en højt respekteret standard i bl.a. træ- og papirindustrien, og standarden kan også anvendes til produkter fremstillet af naturgummi. Langt den største andel af naturgummi, som dyrkes på verdensplan, går til dækproduktion. Det er naturgummiets høje elasticitet og robusthed, der gør det uerstatteligt til dækproduktion.

Markings 3100X1330

Stjernemærkede – som vi kender dem

Det nye 22” P ZERO stjernemærkede dæk er blevet verdens første dæk, der kan benytte det eftertragtede FSC-mærke. For at opnå certificeringen har Pirelli skullet tilpasse sit amerikanske anlæg i Georgia, og fra Georgia er dækkene leveret til BMW Group i Spartanburg, cirka 370 km væk fra Pirelli’s anlæg. Stjernen på dækket indikerer, at det nye dæk møder BMW Groups strenge præstationskrav, fx særlig lav rullemodstand og støjniveau.

Et stærkt samarbejde

BMW Group har samarbejdet med FSC i mange år (licenskode FSC-N002012), og besluttede, hel tilbage i 2013, at bruge FSC-certificeret træ i den fuldt elektriske BMW i3. Den helt nye BMW iX vil også være udstyret med FSC-certificeret træ. Vil du vide mere om alle de grønne tiltag BMW planlægger, eller allerede har implementeret, skal du bare bruge linket herunder.

 

Mere om dækBMW og miljøet